Wat is dnssec?

Beste energie voor uw zaak!

Wat is dnssec?

29 juli 2021 Blog 0

Wil jij graag een website starten en heb je de naam DNSSEC veel voorbij horen komen, maar weet je niet goed wat het is? DNSSEC is een uitbreiding van het oude DNS protocol en de uitbreiding is DNS security extensions. de uitbreiding zorgt ervoor dat domeinnamen veiliger worden gemaakt. Alleen hoe pas je dit toe op je website en hoe gaat je er mee te werk? Waar werkt het juist extra tegen en wat is plex media? Dit alles lees jij hier!

DNSSEC voor jouw domeinnaam

Als je een website start, geef je je website ook een naam. De naam van je website wordt ook wel een domeinnaam genoemd en vertegenwoordigt jouw website. Het is bij het bouwen van een website belangrijk dat je een domeinnaam kiest die bij jouw website past, die goed te vinden is op internet maar ook weer onafscheidelijk is van anderen. Als je domeinnaam te veel lijkt op andere websites zal die niet snel bovenaan op Google komen als je erop zoekt. Dit gebeurt niet als je een domeinnaam hebt die heel erg anders is dan anders.

 

Beveiliging voor je website is erg belangrijk, al helemaal in dit tijdperk. Tegenwoordig wordt alles online gedaan, wat zo zijn voordelen en nadelen heeft. Online gaat alles heel erg snel en het is een handige manier van communiceren met mensen die verder weg zijn. Helaas zijn er ook veel mensen die boosdoeners zijn privé gegevens proberen te hacken. Om dit te voorkomen kun je DNSSEC aanschaffen. Dit beveiligingssysteem zorgt ervoor dat de adressen die binnenkomen of waar iets naar verstuurd wordt gecontroleerd worden met een digitale handtekening.

 

Dit zorgt ervoor dat wanneer er een niet valide adres is waar iets naartoe gestuurd kan worden of wat binnenkomt dat het onderschept wordt. Hierdoor kunnen er geen aanvallen gedaan worden. Dit is ideaal voor jouw website, je wilt immers niet dat jou net nieuwe website aangevallen kan worden.

 Plex media voor jouw website

Ook heb je plex wat een goed systeem is om op je computer te hebben. Plex is heel erg gemakkelijk te downloaden op je computer en gelukkig kan je gemakkelijk een handleiding opzoeken op internet. Als jij de juiste software hebt gedownload, dan sla je dit op of een harde schijf of op je computer. Je wilt namelijk niet deze software zomaar kwijt raken.

 

Als je gebruik maakt van plex media, kun je alle bestanden scannen. Vervolgens kun jij die opslaan waardoor je ze niet meer kwijt kan raken en gemakkelijk terug kan vinden op een overzichtelijke plek. Mocht je dan een bestand nodig hebben, dan kun je deze zo terugvinden. Dat is natuurlijk ideaal.

 

Om dit systeem te downloaden, kan je op een link klikken en heb je een gemakkelijk stappenplan waarmee het downloaden heel erg snel gebeurd is. Plex is een speciale server die hiervoor gebouwd is, als je hulp nodig hebt zijn er altijd specialisten die je hierbij kunnen helpen, dus waar wacht jij nu op? Zorg voor geordendheid en veiligheid op jouw website.