Voordelen van shopware

Beste energie voor uw zaak!

Voordelen van shopware

29 juli 2021 Blog 0

Shopware kan voor veel bedrijven erg interessant zijn. Vooral als zij een goed lopende webshop willen creëren voor henzelf. Naast een goed werkende webshop heeft shopware nog een aantal andere voordelen. Benieuwd welke dit zijn, lees dan gerust verder!

Wat is shopware precies

Om de voordelen van shopware goed te kunnen begrijpen is het belangrijk om ook te weten wat shopware precies is. Shopware is een platform wat zich richt op de ervaring van klanten op een website. Wanneer jij een website of webshop bezoekt waar jij erg gemakkelijk alles op kunt vinden en kunt doen wat je moet doen, dan is de kans groot dat jij deze weer opnieuw bezoekt. Met shopware wordt er gecontroleerd hoeveel mensen dit precies doen en of er ruimte voor verbetering is.

 

Door dit goed te monitoren kun je de beste versie ontwerpen voor jouw website waardoor je nog meer klanten kunt aantrekken voor jouw website.

Erg goed voor bekendheid met zoekmachines

Shopware gaat gelukkig ook erg goed met zoekmachines. Zo wordt er als je shopware gebruikt rekening gehouden met SEO-optimalisatie. Dit houdt in dat je website de juiste titels en termen heeft waardoor jij meer bekend wordt bij de zoekmachines. Ben je eenmaal bekend onder de zoekmachines dan zul je merken dat je website beetje bij beetje ook meer bovenaan komt te staan.

 

Zonder SEO is de kans erg klein dat je op de eerste zoekpagina komt te staan. Wanneer je je SEO wel op peil hebt en er gebruik van maakt, dan zul je zien dat de kans dat je op de eerste zoekpagina staat veel groter wordt.

 

Bovendien is shopware overal als eerste bij. Zijn er dus updates of ontwikkelingen om gemakkelijker bekender te worden bij de zoekmachines dan zal shopware een van de eerste zijn die dit ook aanbiedt.

Makkelijk te combineren met andere software

Wanneer jij naast je shopware ook je website goed beveiligd en up-to-date wilt houden kan het slim zijn om ook andere soorten software te gebruiken. Shopware kun je gemakkelijk combineren met andere software. Een voorbeeld van een soort software waar shopware goed mee kan is akeneo. Akeneo zorgt ervoor dat je website ten alle tijden goed wordt beveiligd en altijd bij is met de nieuwste updates.

Altijd gemakkelijk je producten beheren

Wanneer je op een overzichtelijke manier wilt kunnen zien wat de stand van zaken is omtrent de verkoop van je producten kan shopware ook een goede optie zijn. Shopware biedt namelijk op een hele overzichtelijke manier inzicht in jouw producten. Zo kun je per product zien hoeveel ze worden bekeken en worden verkocht. Stel een product wordt heel veel bekeken, maar amper gekocht, dan is het slim om te kijken wat er mis mee is.

 

Een voorbeeld kan bijvoorbeeld zijn dat de plaatjes niet overeenkomen met de beschrijving. Het is dan belangrijk om dit zo snel mogelijk aan te passen. Je wilt immers geen bestellingen verliezen of mislopen omdat er een fout op je website staat. Dat is natuurlijk super zonde vooral als je dit kunt voorkomen.