ALLE KANTOREN VERPLICHT ENERGIEZUINIGER VANAF 2023

Beste energie voor uw zaak!

ALLE KANTOREN VERPLICHT ENERGIEZUINIGER VANAF 2023

19 februari 2019 Blog 0
energiezuiniger

Alle kantoren verplicht energiezuiniger vanaf 2023

Vanaf 2023 moeten kantoren verplicht over minimaal een energielabel C beschikken. Wat betekent dat geen enkel kantoor meer een energielabel D, E, F of G mag hebben. Kantoorpanden met deze energieklasse mogen niet meer gebruikt worden als kantoor na ingang van de energielabel C-verplichting.

Met deze verplichting streeft de overheid naar een energieneutrale bebouwde omgeving in 2050. Elk kantoor met een oppervlakte van meer dan 100 vierkante meter moet bij ingang van de verplichting in 2023 over een energielabel C of beter beschikken.

Energiezuiniger kantoor

Deze verplichting zorgt ervoor dat bedrijfseigenaren hun panden energiezuiniger moeten maken. Dit vergt in de meeste gevallen niet al te grote maatregelen. Een beter energielabel betaald zich op de termijn ook weer terug door de besparing op energiekosten en de meerwaarde.

Bij het aanvragen van een energielabel voor uw bedrijf ontvang je naast het huidige energielabel ook een energierapport met daarin alle maatregelen die je kan nemen voor een beter energielabel. Zo kunnen er bijvoorbeeld maatregelen in staan als: kies voor energiezuinige LED-verlichting of zorg voor betere isolatie. De nodige maatregelen voor een beter zijn in de meeste gevallen niet zo duur. In enkele gevallen, vooral oude bedrijfspanden, is het nodig om meerdere maatregelen te nemen voor energiebesparing.

Energiebesparing

De terugverdientijd van het investeren in energiezuinige maatregelen ligt tussen de 3 en 6 jaar. De tijd waarin je jouw investering terugverdiend is echter wel sterk afhankelijk van het gebouw en de energieprijs. Een voordeel van een groen energielabel is dat je bedrijfspand meer waard is. Wat betekent dat je bij het huren een hogere huurprijs kan vragen en bij het verkopen het pand meer waard. Ook worden panden met een goed energielabel sneller verkocht.