Tips voor het zakelijk kopen van zonnepanelen

Beste energie voor uw zaak!

Tips voor het zakelijk kopen van zonnepanelen

16 juni 2021 Blog 0
zakelijk kopen van zonnepanelen

Niet alleen particulieren maar vooral ondernemers hebben baat bij het aanschaffen van zonnepanelen voor hun bedrijfspand. Je kunt namelijk je eigen groene energie opwekken waardoor je milieuvriendelijk bent en flink op de zakelijk energiekosten bespaart. Ga door met lezen als je enkele tips wilt vinden voor het zakelijk kopen van zonnepanelen.

 

Soorten zakelijke zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen als je zelf groene stroom op wilt wekken voor je bedrijfspand. Je kunt zowel glas-glas zonnepanelen, polykristallijne zonnepanelen, monokristallijne zonnepanelen en dunne film zonnepanelen op Offerte.nl kopen.

 

De kosten van zakelijke zonnepanelen en de garantie

Ga na hoeveel je uit moet gaan geven aan de aanschaf en installatie van zakelijke zonnepanelen. Je kunt uitgaan van gemiddeld €250 per vierkante meter. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper de totaalprijs. Let dan ook goed op de garantiebepaling. Aan de hand van een goede garantiebepaling weet je zeker dat de leverancier betrouwbaar is.

 

Is het dak wel geschikt?

Het is zeer belangrijk om te checken of het dak van je bedrijf wel geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. Ga na of je een plat of schuin dak hebt, wat de ideale ligging en richting van de panelen moet zijn, hoeveel ruimte je moet hebben en of er sprake is van schaduwvorming.

 

Vraag een zakelijke subsidie aan

Om de kosten te verlagen is het verstandig om een zakelijke subsidie aan te vragen. Denk zo aan de Energie Investeringsaftrek (EIA), de Kleinschalige investeringsaftrek (KIA), de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

 

Check de levensduur en de terugverdientijd

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van 20 tot 30 jaar, met een terugverdientijd van 6 tot 10 jaar. Dit houdt dus in dat je na het terugverdienen van je begininvestering je flink van de opbrengsten kunt profiteren. Vraag een offerte aan voor het aanschaffen van glas-glas zonnepanelen, monokristallijne panelen, polykristallijne panelen en dunne film zonnepanelen op Offerte.nl.

 

Overweeg je de aanschaf van zakelijke zonnepanelen? Ga uit van een verstandige beslissing, maar zorg wel voor het inschakelen van een deskundige die je van professioneel advies kan voorzien.