Produceert LG nog steeds zonnepanelen?

Beste energie voor uw zaak!

Produceert LG nog steeds zonnepanelen?

21 oktober 2023 Blog 0

LG is een wereldwijd bekend merk en staat vooral bekend om de productie van consumentenelektronica, zoals wasmachines en tv’s. LG produceert ook al jaren zonnepanelen. LG is een betrouwbaar en financieel gezond bedrijf en daarnaast hebben de panelen een erg strakke uitstraling. Echter heeft het bedrijf besloten om haar activiteiten op het gebied van zonnepanelen per eind juni 2022 te stoppen. Lees in dit blog meer over het stoppen van LG en welke gevolgen dit heeft voor jou.

Waarom gaat LG stoppen?

LG elektronics stopt met de productie van zonnepanelen. Het bedrijf zegt dat ze stoppen vanwege de enorm hoge grondstofprijzen en de bijkomende prijsconcurrentie. De productie van de panelen is gestopt op 30 juni 2022. Een van de belangrijkste redenen die door LG Electronics zijn aangevoerd voor hun besluit om te stoppen met de productie van zonnepanelen, is de stijging van de grondstofprijzen. Deze prijsstijging heeft wereldwijd geleid tot uitdagingen voor fabrikanten in diverse sectoren, waaronder de zonnepanelenindustrie. De hogere kosten voor de grondstoffen die nodig zijn voor de productie van zonnepanelen hebben de winstmarges van LG onder druk gezet.

Daarnaast is er de kwestie van de toenemende prijsconcurrentie binnen de zonnepanelenmarkt. Met een groeiend aantal fabrikanten die zich op deze groeiende industrie storten, is de concurrentie om marktaandeel hevig. Dit heeft geleid tot prijsdruk en heeft het voor bedrijven zoals LG moeilijker gemaakt om winstgevend te blijven in deze sector.

Naast LG zijn er natuurlijk nog meer zonnepanelen merken

Garantievoorwaarden

Voor degenen die al LG-zonnepanelen op hun dak hebben geïnstalleerd of van plan waren dit te doen, is het belangrijk om te weten dat LG zijn garantieverplichtingen nakomt. De garantievoorwaarden die bij de zonnepanelen zijn geleverd, blijven geldig, en eventuele garantieclaims zullen worden behandeld volgens de geldende procedures.

LG Elektronics

Hoewel het besluit van LG om te stoppen met de productie van zonnepanelen voor sommigen als een verrassing kwam, is het belangrijk op te merken dat LG Electronics nog steeds actief is in andere gebieden van de duurzame energie. Ze blijven zich richten op innovatieve oplossingen voor energieopslag en energiebeheer, wat aangeeft dat ze hun toewijding aan een groenere toekomst voortzetten.