Ondernemers willen een lage prijs voor hun energie

Beste energie voor uw zaak!

Ondernemers willen een lage prijs voor hun energie

4 maart 2020 Geen categorie 0

Energie inkopen – een onderwerp dat al zo vaak is beschreven dat het niet eenvoudig is voor ondernemers om de bomen door het bos te blijven zien. Een rondvraag onder zakelijke gebruikers resulteert in grote lijnen op het allerbelangrijkste argument: Een lage prijs. Uit onderzoek blijkt ook dat ondernemers geen zin hebben in rompslomp, contracten invullen en rekeningen nakijken. Tegelijkertijd blijkt dat veel bedrijven teveel betalen voor energie, juist omdat het vinden van het laagste tarief een uitdaging kan zijn. En daardoor blijven eenvoudig te realiseren besparingen liggen.

De feiten over zakelijke energie: besparen is eenvoudiger dan u denkt

Uw tarief bestaat voor het grootste gedeelte uit de kosten voor de daadwerkelijk verbruikte energie. Op een eenvoudige manier kunt u nu al beginnen met besparen. Schakel bijvoorbeeld verlichting en apparatuur uit wanneer deze niet in gebruik zijn. Deze stap lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar het zal u verbazen hoeveel energie al die printers, computers, monitors, en andere apparaten verbruiken terwijl ze niet worden gebruikt, maar nog wel aan staan. Hetzelfde geldt voor kantine apparatuur zoals magnetrons en koffiezetapparaten.

Installeer duurzame compacte fluorescentielampen (CFL) of LED lampen

Dit is een stap waarbij een kleine besparing op veel plaatsen tegelijk enorm kan oplopen. Door een enkele 60-watt lamp te vervangen met een 18-watt energiezuinige lamp die 10 uur per dag aan is, bespaart u al een derde aan verbruik. Vermenigvuldig dat met een jaar – en met het aantal lampen in uw bedrijf – en u hebt het meteen over serieuze besparingen. Energiezuinige lampen zijn niet alleen een slim antwoord om uw elektriciteitsrekening op de korte termijn te verlagen. Dankzij hun langere levensduur, bespaart u ook op de lange termijn. Veel LED lampen verbruiken niet alleen zo’n 75% minder energie, ze gaan ook nog eens 50 keer langer mee dan de gemiddelde gloeilamp – zelfs tot 20 jaar. Vergelijk energie om te kijken hoeveel u al op de energierekening kunt besparen door simpel weg over te stappen van energieleverancier.

De laagste energietarieven vinden

Terugkomend op het begin van dit artikel, wijs ik u erop dat de snelste manier van besparen wordt bereikt door het overstappen van energieleverancier. Een kleine moeite. Kijk maar eens naar energie vergelijken zakelijk om te kijken hoeveel uw kantoor al kunt besparen op de energierekening.