Jouw advies van DuraPlus.nl

Beste energie voor uw zaak!

Jouw advies van DuraPlus.nl

17 augustus 2023 Blog 0

Het beste is om een energielabel aan te vragen bij een erkend en gecertificeerd energieadviesbureau, zoals DuraPlus. Deze professionals hebben de kennis en expertise om een grondige inspectie van het gebouw uit te voeren en een accuraat energielabel te verstrekken. Zij kunnen je begeleiden bij het aanvraagproces, de benodigde documentatie verzamelen en een geldig energielabel verstrekken dat voldoet aan de lokale regelgeving en normen. DuraPlus mag ook zelf het energielabel registreren bij de RvO. Zonder deze registratie is namelijk het energielabel niet geldig.

Een BENG-berekening

Het kan ook zijn dat je een BENG-berekening (Bijna Energie-neutrale Gebouwen) nodig hebt. Ook deze berekening mag niet door iedereen zomaar uitgevoerd worden. Een BENG-berekening is een energieprestatieberekening die wordt gebruikt om te beoordelen of een gebouw voldoet aan de gestelde eisen voor energiezuinigheid en duurzaamheid, zoals vastgesteld in de Nederlandse bouwregelgeving. Ook hier heeft DuraPlus.nl de juiste certificaten voor. Zij mogen en kunnen een BENG berekening maken zowel voor de vergunningsfase als voor de oplevering. Zij mogen de BENG berekening opstellen én ook afmelden. Het fijne van een dergelijk gecertificeerd bedrijf zoals DuraPlus.nl is dat alles onder één dak uitgevoerd kan worden. Dit scheelt niet alleen tijd en kosten, maar voorkomt ook verwarring.

Duurzaamheid

Wil je graag weten of je woning of bedrijfspand wel duurzaam genoeg is? Of denk je dat er wat betreft de duurzaamheid en energiezuinigheid nog wel het een en ander te verbeteren valt? Laat DuraPlus een duurzaamheidsscan maken of vraag om een uitgebreid maatwerkadvies. In beide gevallen weet je zeker dat je de juiste stappen zet voor een optimaal resultaat.

Onafhankelijk energieadvies bureau

Het voordeel van een onafhankelijk energieadviesbureau is dat zij je niet een bepaalde richting op praten. De deskundigheid van de energie-experts en jouw wensen moeten resulteren in een perfecte mix op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid. En natuurlijk in een comfortabel huis en lagere energiekosten. Grote stappen of kleine stappen zetten, de eindbeslissing neem je zelf. Maar DuraPlus kan wel uitzoeken of het bijvoorbeeld mogelijk is om met een subsidie of een duurzaamheidslening al gelijk vanaf maand één maandelijks geld te besparen.

Geen verrassingen

De kosten voor een energielabel, een BENG-berekening of een duurzaamheidsscan of advies zijn altijd transparant. Geen kleine lettertjes, geen verrassingen achteraf. Deskundigheid en een vlotte afhandeling zijn de enige verrassingen die DuraPlus voor je in petto heeft. Ook voor projecten in het mogelijk om DuraPlus in te schakelen. We maken graag een vrijblijvende offerte.