Hoe jij kunt bijdragen aan de verduurzaming van Nederland met zonnepanelen

Beste energie voor uw zaak!

Hoe jij kunt bijdragen aan de verduurzaming van Nederland met zonnepanelen

27 oktober 2020 Blog 0

Hoe mooi zou het zijn als alle daken in Nederland waren voorzien van zonnepanelen? Als dat het geval zou zijn zouden we, zeker zomers, hoogstwaarschijnlijk volledig zelfvoorzienend zijn in termen van elektriciteit. In dit geval zouden we dus niet meer afhankelijk zijn van kolencentrales en aardgas. Naast dat dit veel beter is voor het milieu, raakt zonne-energie ook niet uitgeput (in tegenstelling tot fossiele brandstoffen). Meer weten over hoe Nederland gaat verduurzamen door middel van zonnepanelen en over hoe jij hieraan kunt bijdragen? Lees dan verder!

Voorzie je dak van zonnepanelen

Wanneer je een koopwoning hebt is het verstandig om deze te voorzien van zonnepanelen. Naast dat je hiermee bijdraagt aan een beter milieu en een schonere wereld haal je hier nog meer voordeel uit. Zonnepanelen zijn namelijk een eenmalige investering, die zichzelf vervolgens terugverdient. Je betaalt namelijk veel minder geld aan de stroomleverancier, omdat je dit zelf opwekt. Op zonnige dagen kun je zelfs volledig zelfvoorzienend zijn. Mocht de investering nou iets te groot zijn, dan kun je er altijd nog kiezen voor zonnepanelen huren.

Voorzie je bedrijfspand van zonnepanelen

Naast het woningen voorzien van zonnepanelen zijn ook bedrijfspanden aan de beurt, aangezien ook een groot deel van bebouwd Nederland hieruit is opgebouwd. Voor een bedrijf draagt dit bij aan een groen imago en geld ook dat de investering zich over langere tijd terugverdient. Bovendien is een investering in zonnepanelen af te trekken van de belastbare omzet, wat mogelijk ook een belastingvoordeel kan opleveren. Dus zakelijk zonnepanelen kopen is de toekomst.

Zonnepanelen op het dak van een ander

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen mogelijkheid hebt om zonnepanelen te plaatsen op het dak van je woning of bedrijfspand. Ook als dat het geval is, kun je nog investeren in zonnepanelen. Het is namelijk mogelijk om zonnepanelen op te kopen op een dak gelegen in jouw postcode. Dit gebeurt via een postcoderegeling van de energiemaatschappij.