Hoe bespaar je als bedrijf op energiekosten?

Beste energie voor uw zaak!

Hoe bespaar je als bedrijf op energiekosten?

15 juni 2019 Geen categorie 0
energiekosten

Als bedrijf ben je altijd bezig om de kosten tot een minimum te beperken. Dit is namelijk een effectieve manier om je uiteindelijke winstmarge te vergroten. Toch vergeten veel bedrijven om energie te besparen met de meest simpele trucjes. Daarom vind je in deze blog 3 tips om snel energie te besparen als bedrijf.

1. Stap over op duurzame verlichting

De eerste slag die je als bedrijf kunt slaan is het overstappen op duurzame verlichting. Oude TL balken of halogeenverlichting verbruiken aanzienlijk meer energie dan duurzame LED Verlichting. Of het nu gaat om de verlichting in het kantoor of in een magazijn, overstappen op nog duurzamere verlichting is bijna altijd mogelijk. Heb jij het magazijn volhangen met High bays? Door deze te vervangen voor duurzame led high bays bespaar je in een groot magazijn jaarlijks al snel enkele honderden euro’s op de energierekening. Wil jij helemaal een grote slag slaan op het gebied van verlichting? Dan is het verstandig om de verlichting aan te sluiten op bewegingssensoren. Zo gaat het licht automatisch aan en uit als er mensen aanwezig zijn.

2. Schakel apparaten uit na een werkdag

Bij veel bedrijven is dit een standaard policy, maar zeker niet bij iedereen. Na het einde van de dag laten werknemers hun beeldscherm van de pc aanstaan. Lekker makkelijk en de volgende dag kan je gelijk verder met waar je was gebleven. Dit is natuurlijk zonde van de energie. Zeker als dit op grote schaal gebeurt. Ook het niet uitschakelen van de pc zelf is iets dat vaak voorkomt op kantoor. Alhoewel het tijd scheelt om de computer op te starten, zorgt dit wel voor onnodig veel energieverbruik. Zorg er daarom voor dat je je werknemers bewust maakt van het feit dat dit voor onnodige kosten in het bedrijf zorgt.

3. Zorg voor goede zonwering

In de winter ben je bezig om de ruimte te verwarmen, terwijl je in de zomer juist probeert om de ruimte af te koelen. Een beetje tegenstrijdig, maar volkomen logisch. Toch lopen de kosten hiervoor flink in de papieren. Schaf daarom goede zonwering aan. Zo zorg je er voor dat het in de zomer al snel een aantal graden koeler is binnen. Dit zorgt voor een flinke besparing op de kosten voor de airconditioning. Bovendien werkt zonwering ook in de winter. Bij hoge vorst zorgt zonwering er voor dat de warmte beter binnen blijft.