Het goedkoopste energielabel vinden

Beste energie voor uw zaak!

Het goedkoopste energielabel vinden

3 juli 2019 Geen categorie 0

Bij de verkoop van een bedrijfspand is het verplicht om over een energielabel te beschikken. Wanneer dit niet het geval is kan je als pandeigenaar een flinke boete ontvangen. Een energielabel moet worden aangevraagd bij een erkend energieadviseur met de juiste certificaten. Om de juiste energieadviseur te vinden kan de verschillende energielabel offertes vergelijken.

Minimale eis van een energielabel

Een energielabel geeft snel en makkelijk inzicht in de energieprestaties van een bedrijfspand. Elk bedrijfspand, op opslagruimtes, kerken en monumenten na, zijn verplicht om over een energielabel te beschikken. Zuinige panden hebben een energielabel A, niet zuinige panden hebben een energielabel G.

Vanaf 2023 is het verplicht om minstens energielabel C te hebben. Het is een nationale eis die gesteld is om het energieverbruik in Nederland te verbeteren. Is jouw energielabel dan te laag? Dan moet je jouw pand zuiniger maken. Advies hiervoor staat in het adviesrapport dat bij het aanvragen van de energielabel wordt meegeleverd.

Het aanvragen

Bij een erkend energieadviseur kun je een energielabel aanvragen. Het aanvragen is simpel en kent drie stappen:

  1. Maar een afspraak met een gecertificeerd energieadviseur.
  2. Regel de inspectie van jouw pand. Tijdens deze inspectie wordt het hele pand onderzocht op de energieprestaties.
  3. De energieadviseur levert een energielabel inclusief adviesrapport.

De kosten hiervoor is afhankelijk van de grootte van het pand en het bedrijf die je inschakelt om de inspectie uit te voeren. Om te kijken welke energieadviseur het best bij jou past kun je energielabel offertes vergelijken op energielabel-offertes.nl. Hier vind je de goedkoopste energieadviseurs in jouw regio.

Heb je nog geen energielabel maar wil je jouw bedrijfspand binnenkort wel verkopen of verhuren? Zorg ervoor dat je op tijd een energielabel aanvraagt om een flinke boete te voorkomen!