Handige aanschaftips bij zakelijke zonnepanelen

Beste energie voor uw zaak!

Handige aanschaftips bij zakelijke zonnepanelen

26 september 2022 Blog 0

Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt dat je dit vanuit verschillende redenen kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het kopen van zonnepanelen om deze vervolgens voor eigen gebruik in te zetten. Daarnaast kun je overgaan tot het kopen voor zonnepanelen en deze voor jouw bedrijf te gebruiken. Indien dit laatste het geval is, geldt dat je de zonnepanelen vanwege zakelijke redenen aanschaft. Voor het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen gelden een aantal tips, onder andere het kiezen voor BTW terugvragen bij zonnepanelen. Je wenst immers op een slimme wijze te investeren. Benut dus vooral de fiscale voordelen. 

Overwegen van opties

Het is belangrijk om te weten dat niet ieder dak geschikt is voor zonnepanelen. Een rieten dak is bijvoorbeeld niet stevig genoeg. Het materiaal moet stevig en kwalitatief zijn. De ligging van het dak is tevens een cruciale factor, waarbij je rekening moet houden met de juiste positie om de zonnepanelen zo veel mogelijk in de zon te krijgen. Het is belangrijk om voorafgaand aan de aankoop van zonnepanelen voor je bedrijf verschillende opties te overwegen en uiteindelijk te kiezen voor zonnepanelen die het beste aansluiten op jouw dak. 

Vergunning

Het is eventueel verplicht om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van de zonnepanelen. Dit is iets wat per gemeente weer anders is. Bestudeer daarom vooral de regelgeving die binnen jouw gemeente geldt. Denk ook aan de regelgeving die wellicht binnen jouw bedrijf geldt. Het is relatief gemakkelijk om een vergunning aan te vragen, waarbij geldt dat er sprake is van een bureaucratische procedure die enkele werkdagen kan duren. 

Fiscale mogelijkheden

Je hebt als ondernemer een aantal fiscale voordelen bij het aanschaffen van de zonnepanelen. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om op het moment van belastingaangifte geld terug te krijgen van de overheid. Geef bijvoorbeeld op hoeveel btw je hebt betaald om ervoor te zorgen dat je dit volledige bedrag weer terugkrijgt. Deze regelgeving geldt aangezien er sprake is van een duurzame investering, hetgeen gestimuleerd wordt door de overheid. Zorg er verder voor dat je bij het aanschaffen van de zonnepanelen het aanbod van meerdere bedrijven bekijkt. Hierdoor achterhaal je de beste optie voor jou als ondernemer.