Geld besparen? Dat kan, met zonnepanelen

Beste energie voor uw zaak!

Geld besparen? Dat kan, met zonnepanelen

8 december 2023 Blog 0

Steeds meer huishoudens en bedrijven kiezen ervoor om zonnepanelen op hun dak te zetten en je hoeft niet veel onderzoek te doen om te beseffen dat daar een goede reden voor is. Of liever, redenen, want met zonnepanelen doe je meer dan gewoon het milieu een handje helpen. Je zorgt er ook voor dat je portemonnee net iets gevulder blijft en wie wil dat nu niet? Hieronder lees je meer over hoe zonnepanelen je kunnen helpen om geld te besparen!

 

De financiƫle en fiscale voordelen van zonnepanelen

 

 

1. De terugverdientijd van zonnepanelen

 

 

Een van de belangrijkste manieren waarop zonnepanelen helpen besparen, is het feit dat ze een terugverdientijd hebben. Dat wil zeggen dat je de initiƫle kostprijs van een installatie met zonnepanelen binnen een paar jaar volledig terug kunt verdienen.

 

Hoe gaat dat in zijn werk? Eenvoudig: doordat je meer van je stroombehoefte vervult met groene energie, die zo goed als gratis is, betaal je elke maand een stukje minder voor je energiefactuur. Op de lange termijn vertaalt zich dat in een bankrekening die een stuk beter af is. Om de beste koop te doen voor jouw situatie, kan je offertes voor zonnepanelen vergelijken bij Gaslicht.com via www.gaslicht.com/zonnepanelen/offerte-zonnepanelen-aanvragen.

 

2. Subsidies voor je zonnepanelen

 

 

Laat ons eerlijk zijn: subsidies vanuit de overheid zijn tegenwoordig ver te zoeken, maar er bestaan nog heel wat andere, lokale oplossingen waar je als particulier of bedrijf heel wat mee bent. Misschien helpt je gemeente jou ook wel op financieel vlak bij de installatie van zonnepanelen? Doe er zeker onderzoek naar, want je kunt er veel mee besparen.

 

Hierbij is het wel belangrijk om te onthouden dat er aan zo’n subsidie vaak nogal strenge voorwaarden verbonden zijn. Zo moet je installatie meestal een bepaalde minimumkost hebben en zijn er nog heel wat andere criteria waaraan je moet voldoen. Als dat lukt, geniet je natuurlijk wel van een groot fiscaal voordeel.

 

3. Lage onderhoudskosten

 

 

Nog een voordeel van een installatie met zonnepanelen? Je bespaart heel wat geld op het vlak van onderhoud. Iedereen weet dat traditionele elektrische installaties regelmatig onderhouden of hersteld moeten worden en daar ben je in de meeste gevallen veel geld aan kwijt.

 

Als je zonnepanelen op je dak laat plaatsen, dan heb je geluk: het enige wat je moet doen is je installatie een keer per jaar laten controleren op obstructies of defecten. De kans daarop bij een installatie van goede kwaliteit is echter heel klein!