Energieleverancier

Beste energie voor uw zaak!

Welk energieleverancier past het bij mij?

Alternatieven en keuzes energieleverancier

De energiemarkt heeft flinke stappen gemaakt afgelopen 10 jaar. Er is zoveel keus op het moment. Maar welke van deze energieleveranciers past het best bij u? Energieleveranciers kun je onderscheiden in twee categorieën:
– Prijs
– Leveranciers van groene energie

Prijsconcurrerende energiemaatschappijen
Deze groep energieleveranciers focussen op de laagste prijzen. Waarom doen ze dit , waarom willen deze leveranciers hen energie zo goedkoop mogelijk aanbieden? Hoe goedkoper zij hen energie aanbieden des te hoger zij worden geplaatst bij energievergelijkers. Wanneer deze leverancier keer op keer worden aanbevolen gaat dat impact maken op de consument. Ook gaat de naamsbekendheid omhoog. Hun verdienmodel is dus lage winstmarge en vooral gericht op de kwantiteit.

Leveranciers van groene stroom
Ben jij milieubewust en vind je groene energie belangrijk, dan zal ik hier zeker opletten bij het kiezen van een energiemaatschappij. Elk energieleverancier heeft wel informatie beschikbaar over de herkomst van hen stroom. Is het opgewekt met wind – en zonne energie? Vanuit welk land komt het vandaan? Ook kunt u vaak tijdens het energie vergelijken ‘’groene energie’’’ aanvinken als filter. De leveranciers met groene stroom worden overzichtelijk in kaart gebracht.

Aan welke regels moet een energieleverancier zich houden

Er zijn al veel energiemaatschappijen aanwezig in Nederland en er komen steeds meer bij. Is het dan zo makkelijk om energie aan te bieden en mag iedereen dit? Wat ik wel kan verklappen is dat deze leveranciers zich moeten houden aan hele strenge regels. Wanneer je energie wilt leveren aan de consument, moet je eerst een vergunning krijgen van de ACM: Autoriteit Consument & Markt. Zij houden streng toezicht op deze energieleveranciers. Want deze leveranciers moeten zich houden aan de elektriciteitswet 1998 en de gaswet. Hierbij komt kijken de:

Leveringsplicht
 Betrouwbare levering
 Redelijke tarieven en voorwaarden
 Informatieplicht
 Modelcontract
 Behandeling van klachten
 Stroom etiket

Wel of geen bekende energieleverancier

Wanneer een onbekende energieleverancier wordt aanbevolen, kiezen veel consumenten nog steeds liever voor een bekendere energieleverancier. Ze hanteren de oud en vertrouwd methodiek. Hierboven hebben we gelezen, dat niet iedereen energie mag leveren en dat er strenge vereisten bij komen kijken. Vaak hebben deze onbekendere maatschappijen toch wel grote voordelen. Ze zijn nieuw waardoor zij hen prijzen laag houden. Dat doen ze om de naamsbekendheid te vergroten. Ook hebben zij weinig belanghebbende, waardoor zij zich sneller kunnen voorbereiden op een duurzame toekomst. Beslissingen kunnen kortom sneller gemaakt worden binnen een onbekende leverancier.