ENERGIELABEL VOOR BEDRIJVEN; WAAROM AANVRAGEN?

Beste energie voor uw zaak!

ENERGIELABEL VOOR BEDRIJVEN; WAAROM AANVRAGEN?

18 februari 2019 Blog 0
Energielabel bedrijven

Energielabel voor bedrijven; waarom aanvragen?

Een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen is enorm belangrijk, sterker nog; het is verplicht om als eigenaar van een bedrijfspand over een energielabel te beschikken bij verhuur of verkoop. Lees in dit artikel de voordelen van een energielabel voor bedrijven en meer over de verplichting.

Energielabel verplichting

Energielabels worden uitgegeven van label A tot en met label G. Label A is de meest energiezuinige klasse waarin je bedrijfspand kan vallen. Voor pandeigenaren brengt een energielabel veel voordelen met zich mee. Daarnaast kan je een boete krijgen als je pand labelplichtig is, maar niet over een geldig energielabel beschikt. De overheid houdt deze zaken goed in de gaten en al veel pandeigenaren hebben een boete ontvangen. Daarom is het van belang om een energielabel aan te vragen als je er nog geen hebt. Een energielabel is niet verplicht voor:

  • Monumenten
  • Moskee├źn en kerken
  • Alleenstaande gebouwen met een oppervlakte van minder dan 50 m2
  • Tijdelijke gebouwen
  • Recreatiewoningen
  • Onverwarmde gebouwen
  • Opslaggebouwen

Voordelen van een energielabel

Het aanvragen van een energielabel is erg gemakkelijk en hoeft ook zeker niet veel tijd te kosten. Daarnaast brengt het enorm veel voordelen met zich mee. Zo ligt een pand met een groen energielabel een stuk beter in de markt, waardoor er meer voor het pand gevraagd kan worden. Zeker met de komende energielabel C verplichting is het belangrijk dat je bedrijfspand voldoet aan de eisen om een goed energielabel te krijgen.

Ook geeft een positief energielabel aan dat het pand energiezuinig is, waardoor de huurder of koper direct weet dat de energiekosten laag zullen zijn. Een pand met energielabel A of B is gewoonweg vele malen interessanter voor huurders en kopers. Wil je jouw pand verhuren of verkopen? Zorg dat je voldoet aan de labelverplichting en dat je een goed energielabel ontvangt. Eventueel kan je hiervoor duurzame aanpassingen doen aan je bedrijfspand.