Energielabel aanvragen? Dit moet je weten!

Beste energie voor uw zaak!

Energielabel aanvragen? Dit moet je weten!

3 juli 2019 Geen categorie 0

Sinds 2015 is het voor bedrijven verplicht om over een energielabel te beschikken wanneer ze hun pand willen verkopen of verhuren. Zo’n energielabel geeft een inzicht in de energieprestaties van het bedrijfspand. Het laat aan de kopers of huurders makkelijk zien hoe zuinig het pand is. Een zuinig pand is voor veel mensen een stuk aantrekkelijker, aangezien het minder energiekosten met zich meebrengt. Wil jij binnenkort een energielabel aanvragen? Dan moet je dit weten.

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat zien hoe zuinig jouw bedrijfspand is. Energielabel A betekent dat het pand enorm zuinig is en energielabel G laat zien dat het pand niet zuinig is. Het is belangrijk dat je pand zo zuinig mogelijk is. Bij het aanschaffen van een energielabel voor uw bedrijfspand krijgt u een rapport geleverd met maatregelen die uw bedrijfspand zuiniger kunnen maken.

Hoe kan ik zo’n energielabel aanvragen?

Doordat het verplicht is om over een energielabel te beschikken moet je op tijd bedenken wanneer je een label aanvraagt. Winkels, kantoren, bedrijfsunits hebben allemaal een energielabel nodig. Opslagruimtes, kerken en monumenten niet.

Het is belangrijk dat je een energielabel aanvraagt bij een erkend energieadviseur met de goede certificaten. Alleen deze bedrijven mogen een energielabel uitgeven. Maak een afspraak bij zo’n bedrijf en laat dit bedrijf vervolgens een inspectie doen bij jouw pand. Hierbij zullen alle aspecten worden onderzocht en zal er een energielabel met adviesrapport worden opgeleverd.

Hoeveel kost een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel is niet gratis. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van het pand. Hoe groter het pand, hoe hoger de kosten.

Wil jij binnenkort ook jouw bedrijfspand verkopen of verhuren? Vraag dan op tijd een energielabel aan. Wanneer u niet beschikt over een energielabel kunt u een flink boete verwachten, twijfel dus niet.