Eenvoudig zoeken naar het beste energiecontract

Beste energie voor uw zaak!

Eenvoudig zoeken naar het beste energiecontract

27 november 2020 Blog 0

Natuurlijk wil je zo weinig mogelijk betalen voor energie. Daarom ga je op zoek naar het beste en het goedkoopste energiecontract voor een bepaald jaar. Het is heel eenvoudig om te zoeken naar het beste en goedkoopste energiecontract. Je kunt immers gebruikmaken van de energievergelijker. De energievergelijker toont jou een overzicht van de beste energieaanbieders. De goedkoopste aanbieder van energie staat in dit overzicht bovenaan, zodat je direct ziet welk bedrag je kunt besparen.

De werking van de energievergelijker

Met de energievergelijker vind je dus snel het voor jou beste energiecontract. Wat moet je doen?

  • Je vult eerst je adresgegevens in. Het energieverbruik wordt dan door de energievergelijker berekend op jouw adres.
  • Weet je het energieverbruik van het afgelopen jaar? Je vindt dit energieverbruik op de jaarafrekening van jouw energieleverancier. Vul het energieverbruik in. Weet je het energieverbruik niet? Vul dan een schatting in. Uiteraard krijg je door het invullen van het exacte energieverbruik van het afgelopen jaar het beste resultaat.
  • De energievergelijker laat dan een aantal resultaten zien. De energiemaatschappij met het goedkoopste energiecontract wordt het eerste genoemd.
  • Kies vervolgens een energieleverancier. Heb je een keuze gemaakt? Klik dan op ‘’Aanvragen’’’.
  • Door het invullen van enkele gegevens stap je vervolgens online over naar een andere energieleverancier. Dit online overstappen neemt vaak niet meer dan tien minuten in beslag. Heb je de overstap gemaakt? Dan ontvang je een bevestigingsmail van jouw nieuwe energieleverancier.

Voordelen van gebruik maken van de energievergelijker

Overweeg je om over te stappen naar een andere energieleverancier en besparen met de energievergelijker? Dan wil je waarschijnlijk weten wat de voordelen van deze handige vergelijker zijn.

  • Je kunt via de energievergelijker direct online overstappen naar een andere energieleverancier.
  • Na het maken van de overstap heb je 14 dagen bedenktijd. Het is mogelijk om de overstap te annuleren.
  • Je hoeft zelf niets te regelen, want de overstap wordt door de energievergelijker geregeld. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je een dag zonder stroom komt te zitten.
  • Maak je bij het overstappen naar een andere energieleverancier gebruik van een energievergelijker? Dan kun je doorgaans profiteren van exclusieve kortingen.
  • De energievergelijker is uiteraard 100% onafhankelijk. Het gegeven advies is dus niet afhankelijk van samenwerking of gemaakte afspraken met bepaalde energieleveranciers.