Een veilige rookafvoer voor een pelletkachel maken

Beste energie voor uw zaak!

Een veilige rookafvoer voor een pelletkachel maken

18 oktober 2019 Blog 0

Wil je graag een pelletkachel in je woning? Dat zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Je mag wel een kachel aanbrengen in je woning, maar de overheid heeft strengere regels opgesteld waar dit aan moet voldoen. Zo mag je niemand in gevaar brengen en ook niet voor hinder zorgen. Niet voor jezelf en ook niet voor de omgeving. Het is daarom belangrijk om veiligheid voorop te stellen. Zorg dat de palletkacehl veilig wordt geïnstalleerd en de rook goed afgevoerd kan worden zodat niemand er last van heeft. Hiervoor is de juiste kachelpijpen bestellen essentieel. Een specialist zoals Kachelmaterialen.com kan hierbij uitkomst bieden.

Veiligheid eerst

Een palletkachel moet de gassen die door de rook ontstaan op de juiste wijze afvoeren. Deze rookgassen kunnen schadelijk zijn en hierdoor wordt de kans op een woningbrand ook hoger. Hoe de rook echter afgevoerd moet worden, hangt af van het model pelletkachel dat je in huis hebt.

Afvoermogelijkheden

Er zijn veel verschillende manieren om rookgassen af te voeren. Over het algemeen wordt er aanbevolen om dit direct door de geveldoorvoer te doen, direct door de muur dus. Als dat niet mogelijk is kan ervoor worden gekozen om de rookgassen eerst omhoog te laten gaan door middel van een kachelpijp en vervolgens door de gevel af te voeren. Een afvoer door een schuin dak of plat dak is ook mogelijk maar werkt net even anders. Uiteraard kan een bestaand schoorsteenkanaal ook uitkomst bieden als pelletkachel afvoer.

Waar moet je op letten?

Hierboven hebben we de belangrijkste punten al genoemd. Het is de eerste prioriteit om de kachel veilig te installeren en de rook goed af te voeren. Houd daarom rekening met de technische vereisten die hierbij komen kijken. De kachel mag niemand in gevaar brengen, jezelf niet maar ook mensen in de omgeving niet. Je mag er zelfs niemand mee hinderen. Zorg dat de installatie van de pelletkachel aan al deze eisen voldoet.