Duurzaamheidstips voor bedrijven: het milieu sparen

Beste energie voor uw zaak!

Duurzaamheidstips voor bedrijven: het milieu sparen

16 juni 2022 Blog 0

Verduurzaming is voor elk bedrijf mogelijk. Zo kan je verduurzamen voor wat betreft het product dat je maakt, het productieproces, het transport, het pand waar gevestigd bent of je inkopen. Ook het scheiden van afval ten behoeve van recycling is een belangrijke factor. Of zorg ervoor dat je groene energie gaat afnemen of zelf zonne-energie gaat opwekken. Kan je duurzaamheidstips voor bedrijven gebruiken, lees hier dan meer over de mogelijkheden.

Tips voor duurzamer ondernemen

De redenen om een duurzame ondernemer te worden kunnen uiteenlopen. De een wil zijn ecologische voetafdruk op onze planeet zoveel mogelijk beperken, om de aarde beter door te geven aan kinderen en kleinkinderen. De ander wil graag besparen op de kosten, bijvoorbeeld van energie. Ook zijn er veel ondernemers die graag willen investeren in een duurzaam project.

Veel duurzaamheidstips voor bedrijven zijn eenvoudig toe te passen. Denk aan het stimuleren van het gebruik van het openbaar vervoer en meer thuiswerken om de CO2-uitstoot te verminderen. Ook de inkoop van verantwoorde producten met een ecokeurmerk voor kantoor en kantine is in opmars.

Meer recyclen en je zonnepanelen zakelijk kopen

Binnen bedrijven wordt nog steeds te weinig afval gescheiden. Zet om dit te voorkomen bakken neer waarin papier, inktpatronen en plastic apart van elkaar weggegooid kunnen worden. Ook het gebruik van materialen van gerecycled plastic, zoals pallets voor het transport van je producten, is een bijdrage om de impact van je bedrijf op het milieu te verkleinen.

Heb je interesse in een duurzaamheidstip voor bedrijven waarmee je je energiekosten fors verlaagt? Informeer je dan over de mogelijkheden om je zonnepanelen zakelijk op afbetaling aan te schaffen. Je kan dit doen als bedrijf, maar ook als je zzp’er bent. De voorwaarden zijn financieel aantrekkelijk. Zonder een investering te doen koop je via een maandelijkse afbetaling zonnepanelen voor je bedrijfspand. Na anderhalf tot twee jaar heb je de kosten van de zonnepanelen terugverdiend en zijn ze van jou.

Financieel voordeel van zonnepanelen op zakelijke basis

Dankzij subsidies kan het heel voordelig zijn om zonnepanelen te kopen. Een van de bedrijven die alle diensten onder één dak heeft om je te helpen met de levering en installatie van zonnepanelen, is Zon Zakelijk. Dit bedrijf regelt niet alleen de zonnepanelen op je pand, maar ook bijkomende zaken, zoals de aanpassingen aan je meter en keuringen. Terwijl je een grote slag slaat op het gebied van duurzaamheid, dalen je energiekosten met wel 20 tot 60%.