De stappen doorlopen richting uw eerste huis

Beste energie voor uw zaak!

De stappen doorlopen richting uw eerste huis

29 maart 2021 Blog 0

Wanneer u als starter uw eerste huis wil kopen doorloopt u verschillende stappen. Door u van te voren goed voor te bereiden, weet u wat u te wachten staat per fase richting de aankoop van uw eerste huis. Waar zou u willen wonen? Wat voor soort hypotheek zou u willen afsluiten? Gaat u gebruik maken van een starterslening? En schenken uw ouders een bedrag? Dit zijn een paar voorbeelden die invloed kunnen hebben op de prijs van uw hypotheek.

De stappen richting uw eerste aankoop

Waarschijnlijk bent u al begonnen met het oriënteren van waar u zou willen wonen. Wanneer u een woning heeft gevonden waarin u geïnteresseerd bent volgt de bezichtiging van de woning. Als de woning na de bezichtiging nog steeds naar wens is, kunt u een bod plaatsen. Bij akkoord op het bod laat u een koopovereenkomst tekenen door de verkoper. Tijdens deze fase kunt u er ook nog voor kiezen om een bouwkundige keuring te laten doen. Wanneer de koopovereenkomst is getekend, is het belangrijk om de hypotheek zo snel mogelijk rond te krijgen. Een startershypotheek kan u, als starter, voordelen opleveren. Bij aanvraag van uw hypotheek heeft u verschillende documenten nodig om aan te tonen dat u het bedrag aan de hypotheekaanbieder kan terugbetalen. 

De rente die u betaalt na akkoord op uw hypotheek

Bij akkoord op uw aanvraag betaalt u over de gehele de looptijd hypotheek rentes aan de hypotheekaanbieder. De vorm waarin u dit betaalt aan de aanbieder verschilt, u kunt namelijk kiezen uit verschillende hypotheken. Wanneer u de hypotheek met een aanbieder heeft geregeld volgt de overdracht van de woning. Dit wordt normaal gesproken bij een notaris geregeld die onderzoek doet naar de kopende en verkopende partij. De notaris stelt een koopakte op die u vervolgens tekent. Na het tekenen van deze akte ontvangt u de sleutels van uw nieuwe huis. Gefeliciteerd, u bent officieel eigenaar van een huis. Wanneer u jaarlijks de inkomstbelasting invult, kunt u sommige kosten vanuit de hypotheek aftrekken van de inkomstenbelasting. Let daarom dus goed op wanneer u de inkomstenbelasting ondertekent.