Besparen op je energierekening doe je zo!

Beste energie voor uw zaak!

Besparen op je energierekening doe je zo!

20 juli 2022 Blog 0

Het is hét onderwerp van het jaar 2022: de energierekening wordt hoger, het brandstofverbruik moet naar beneden. Dit is niet echt nieuws: Global Warming staat al enkele jaren op de agenda, maar nu Rusland de gaskraan dichtdraait, en de wereld aan de ene kant afbrand en de andere kant overstroomt, moeten we wel!
Hier volgen 5 tips om het energieverbruik in je huishouden te verminderen:

1.  Kies een energieleverancier die bij je past

De ene energieleverancier is de andere niet. Bij sommige energieleveranciers kun je kiezen voor “dalurentarief”. Dit zijn door de leverancier aangegeven uren waarin de energie ietsje goedkoper is. Prima uren om energieslurpende machines zoals de wasmachine, droger en vaatwasser te gebruiken. Maar dat moet wel in je levensritme passen natuurlijk. In de piekuren is de stroom gemiddeld vaak net ietsje duren. 

Bekijk de energieleverancier reviews om te lezen wat andere consumenten goed of juist slecht vinden van een bepaalde leverancier. 

2. Overweeg om zonnepanelen te installeren 

Zonnepanelen zijn “the way forward”. Met behulp van speciale batterij cellen kan de energie van de zon opgeslagen worden en omgezet worden in net energie die we kunnen gebruiken in ons huishouden. De installatie van zonnepanelen is niet goedkoop, maar bij de meeste gemeentes kun je hier een subsidie voor aanvragen. Bedrijven zoals zonnepaneel specialist Mitchell van der Meij helpen je graag bij het bekijken wat de mogelijkheden voor jou zijn. 

Let wel op dat het terugleveren van stroom (stroom die je teveel hebt verkopen aan een stroomleverancier) tot nu toe niet helemaal vlekkeloos verloopt.

 

3. Wees een kritische koper

Let bij het kopen van nieuwe huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine, ijskast, droger en vaatwasser goed op het energieverbruik. Elektrische apparaten zijn voorzien van een verplicht energielabel. Mensen letten eerder op het prijskaartje dan op dit label. Toch is dit een gouden tip! Een koelvriescombinatie die in de aanschaf duurder is, kan toch een veel betere investering zijn omdat deze veel minder stroom verbruikt.

4. Wees Wijs met het gebruik van huishoudelijke apparaten

Kies voor lagere temperaturen in je ijskast, vaatwasser en wasmachine als dat mogelijk is. Gebruik de eco–stand, hang je was buiten op om te drogen, gooi de vaatwasser eruit en koop een teiltje of gootsteenstop. Zorg dat alle rubbers rond de deuren goed sluiten en alle apparaten schoon en stofvrij zijn en voldoende ventilatie hebben. Trek na gebruik ook de stekker uit het stopcontact zodat je geen rekening krijgt voor het sluipverbruik.

5. Verwarming van het huis

Installeer tochtstrippen langs ramen en deuren, neem gordijnen die over de vensterbank heen hangen, maar niet over de verwarmingselementen. Installeer warmtefolie achter de verwarming, leg een tapijt over de koude tegels. Draai de verwarming uit in ruimtes waar je niet verblijft. Maak gebruik van thermostaat verwarming en zet de temperatuur tijdens bedtijd lager. 

 

En tot slot: kleed je warm aan! Draag sloffen of dikke sokken.