Beleggen in aandelen ING, hoe?

Beste energie voor uw zaak!

Beleggen in aandelen ING, hoe?

12 augustus 2020 Blog 0

Veel mensen beginnen er vroeg of laat mee, beleggen. Velen zien het als een interessante optie om hun geld aan uit te geven. Het doel is uiteraard om van het ingelegde geld meer te maken. De reden dat steeds meer mensen beginnen met beleggen is omdat de spaarrentes lager zijn dan ooit en de dalende koers zich telkens weer voortzet. Hierdoor is sparen geen interessante optie meer en daarom beginnen mensen met beleggen. De meest bekende manier van beleggen is uiteraard in aandelen, vandaag nemen we de aandelen ING onder de loep.

 

Aandelen in het kort

 

Wanneer je een aandeel koopt dan neem je deel in het eigen vermogen van een bedrijf. Je verschaft het bedrijf dus vermogen en daarmee koop je als het ware een stukje van het bedrijf. Hierbij komen enkele rechten en enkele plichten kijken.

De filosofie achter het kopen van aandelen is het maken van koerswinst bij verkoop van de aandelen, of vanwege het dividend op de aandelen.

De ING Groep kent een N.V als rechtsvorm. Dit staat voor naamloze vennootschap. Wanneer men een aandeel ING koopt dan koopt men dus een stukje van ING Groep. Met een aandeel in een NV heb je als het ware ook deels zeggenschap over ING, je kunt een stem inbrengen bij diverse beslissingen die er worden genomen over de onderneming.

Maandelijks wordt er ook dividend uitgekeerd over de aandelen. Hierbij geldt dus, hoe meer aandelen, des te meer dividend je zult ontvangen. Het is wel belangrijk om ze op het juiste moment in te kopen. Wanneer er een verwachte koersstijging op komst is bijvoorbeeld. Wanneer je dit voor bent, de aandelen op het moment nog goedkoper zijn en de verwachte koersstijging dan ook daadwerkelijk plaatsvindt, dan heb je een grote kans om je investering terug te verdienen. Risicovol is het inderdaad, maar dat is beleggen altijd geweest.

 

Beginnen met aandelen ING, een goede broker is noodzakelijk!

 

Wanneer men wilt beleggen in aandelen ING dan is een goede broker van belang. Een broker is als het ware een platform via waar je de koop van aandelen kunt regelen, de broker fungeert als tussenpersoon, dit omdat niet iedereen zomaar de beurs op kan. Gebruik maken van brokers is niet gratis, hier zitten enkele kosten aan verbonden. Brokers vergelijken kan gemakkelijk online.

 

Advies nodig?

 

Ben je van plan te gaan beleggen in aandelen ING maar wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje op geldreview.nl Hier wordt je als beginneling goed begeleid en geholpen wanneer je door te beleggen van plan bent om vermogen op te bouwen. Want dat is uiteraard waar je het voor doet. Je vindt er veel praktische informatie die goed van pas kan komen bij beleggen in aandelen ING.