4 veelvoorkomende problemen met de CV

Beste energie voor uw zaak!

4 veelvoorkomende problemen met de CV

26 augustus 2020 Blog 0

Tijdens de zomerperiode staat de CV-ketel meestal stil, behalve als er om warm water wordt gevraagd. Dat wil nog wel eens problemen opleveren als de herfst aanbreekt en het toestel ineens langdurig moet draaien. Gelukkig zijn de meeste problemen eenvoudig op te lossen door de ketel te ontluchten of het waterniveau bij te vullen. We bespreken enkele veelvoorkomende problemen en hun oplossing.

 

Ketel reageert niet op thermostaat

Het kan gebeuren dat de ketel niet aanslaat als u de thermostaat aanzet. Controleer dan eerst of u de temperatuur niet heeft aangepast na de winter. Vervolgens is het belangrijk om te controleren of de CV-ketel stroom krijgt en of de gaskraan open staat.

 

Alleen onderkant radiator wordt warm

Als de radiator niet gelijkmatig opwarmt, is dat vaak vrij eenvoudig op te lossen. In deze situatie zit er vaak teveel lucht in het systeem, wat opgelost kan worden door de radiatoren te ontluchten. Met een ontluchtingssleutel is de lucht binnen 10 minuten uit de radiator. Controleer wel of er nog voldoende waterdruk in de CV aanwezig is, anders wordt het tijd voor het bijvullen van de CV-ketel.

 

Geluid uit de leidingen

Het is heel gebruikelijk dat de leidingen tikken wanneer er sinds lange tijd weer warm water doorheen stroomt. Dat komt doordat het verwarmde water uitzet. Dit zou na enkele keren verwarmen minder moeten worden. Mocht de verwarming blijven tikken, ontlucht dan de radiatoren en controleer of de geluiden minder worden.

 

De waterdruk van de verwarming vermindert

Als de druk in de CV-ketel minder wordt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Controleer eerst of u na het ontluchten alle radiatoren weer heeft dichtgedraaid. Het kan voorkomen dat er ergens lekkage is ontstaan. Als u echt geen oorzaak van de verminderde druk kunt vinden wordt het tijd om een monteur ernaar te laten kijken.

 

Problemen met de verwarming? Een CV-ketel huren is vaak inclusief service en onderhoud, zo heeft u geen omkijken naar dit toestel. Door het periodieke onderhoud blijft de CV-ketel optimaal presteren.