4 tips om duurzamer te leven en te wonen

Beste energie voor uw zaak!

4 tips om duurzamer te leven en te wonen

26 oktober 2019 Blog 0
tips-duurzaam-wonen

De gevolgen van klimaatverandering zijn steeds beter te merken, waardoor het belangrijk is om op een duurzame manier te werken. Er zijn een tal van mogelijkheden om op een duurzamere manier te leven en te wonen. Denk hierbij aan een goede isolatie van je woning, een duurzame manier van verwarming in je woning, het scheiden van afval en nog veel meer. Wil je ook bewuster leven en op een zuinigere manier wonen? Hieronder vind je 4 handige tips om dit te realiseren.

Tip #1: Zorg voor een goede isolatie

Een van de belangrijkste tips om duurzamer te kunnen wonen, is om te zorgen voor een goede isolatie. Door je woning te isoleren en te ventileren, kun je je energieverbruik grondig terugbrengen. Zeker voor oudere woningen zijn er veel manieren om je woning beter te isoleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zorgen voor dubbele beglazing, isolering van het dak en van de spouwmuren. Ook is het op een gemakkelijkere manier mogelijk om te isoleren. Door het plaatsen van gordijnen kun je ook een hoop warmte binnenhouden.

Tip #2: Verwarm op de juiste manier

Naast de isolatie van je woning is ook de manier van verwarmen van groot belang. Een cv-ketel werkt namelijk op aardgas, een fossiele brandstof. Deze brandstoffen raken op en zorgen bij verbranding tevens voor CO2 uitstoot. Het is daarom verstandig om de manier van verwarmen in je woning te veranderen. Gelukkig zijn er een tal van alternatieven om dit te doen. Zo kun je onder andere kiezen voor een elektrische warmtepomp, een hybride warmtepomp, een pelletkachel of een zonneboiler. Hierdoor leef je een stuk duurzamer en kun je tevens kosten besparen op je energierekening.

Tip #3: Maak gebruik van duurzame materialen

Als je je woning gaat verbouwen of opnieuw gaat inrichten, zijn er ook een aantal maatregelen die je kunt treffen om duurzaam bezig te zijn. Bouwmaterialen zijn namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor de impact op het milieu. Door te kiezen voor duurzame materialen kun je daarom een stuk duurzamer wonen. Ook in je interieur kun je hier rekening mee houden. Door te kiezen voor bamboe of gerecycled papier in je meubels en accessoires help je het milieu een handje.

Tip #4: Scheid afval

Een laatste tip om duurzamer te wonen is door rekening te houden met je afval. Op een dagelijkse basis heb je waarschijnlijk veel om weg te gooien. Probeer de hoeveelheid afval daarom zoveel mogelijk te reduceren en zorg er altijd voor dat je het op een juiste manier scheidt.