3 redenen om een zakelijke EV aan te schaffen

Beste energie voor uw zaak!

3 redenen om een zakelijke EV aan te schaffen

15 juni 2019 Geen categorie 0
zakelijke ev

Elektrisch rijden wordt iedere dag groter in Nederland. Daar waar er in Rotterdam al milieuzones zijn ingevoerd, wil de gemeente Amsterdam in 2030 zelfs volledig overstappen naar elektrisch rijden. Ook voor bedrijven is het erg interessant om het wagenpark te vullen met elektrische auto’s. Lees hier waarom.

1. Goed voor het imago van het bedrijf

Het is tegenwoordig erg belangrijk om duurzaam bezig te zijn met ondernemen. Als je als bedrijf wordt betrapt op onnodige uitstoot kan dat wel eens voor een stortvloed aan negatieve reacties zorgen. Laat daarom zien dat je als bedrijf meegaat met de trends van de samenleving. Wat past daar nu beter bij dan elektrische auto’s uit het wagenpark? Hiermee zorg je er voor dat alle werknemers geen uitstoot produceren en een positieve bijdrage leveren aan het verduurzamen van de wereld. Dit zorgt voor een verbeterd imago en kan zomaar eens zorgen voor een betere naamsbekendheid en extra klanten.

2. Profiteer van leuke aftrekposten

Het aanschaffen van een elektrische auto is niet alleen goed voor het imago van je bedrijf, maar ook voor de financiën. Bij het aanschaffen van een elektrische auto profiteer je (nog steeds) van allerlei aftrekposten, waardoor je als bedrijf aanzienlijk minder kosten hebt. Dit vinden met name de medewerkers van de administratie erg fijn. Zo is de bijtelling tot een €50.000 slechts 4% in plaats van de normale 22%. Heb jij een auto die meer waard is dan 50.000 euro? Dan betaal je over de overwaarde wel de 22%. Alsnog bespaar je behoorlijk op de aftelling van een elektrische auto.

3. Diverse subsidies

Bij het aanschaffen van een elektrische auto profiteer je dus van verschillende aftrekposten, maar ook van subsidies. Bij een elektrische auto hoort natuurlijk ook een zakelijke laadpaal. Hiervoor kun je als bedrijf ook verschillende subsidies aanvragen. Dit kan op jaarbasis ook zomaar oplopen tot in de duizenden euro’s. Daarnaast zijn de laadpalen op zich ook weer een extra aftrekpost voor de boekhouding.

 

Zoals je hebt kunnen lezen is het aan te raden om als bedrijf zijnde over te stappen naar elektrische auto’s. Dit is niet alleen beter voor het imago en milieu, maar ook nog eens voor de financiën.